Feyenoord: negatief resultaat van 16,9 miljoen

11 december 2009, 15:11   Bijgewerkt: 11 december 2009, 16:32

Feyenoord heeft het seizoen 2008/ 2009 afgesloten met een negatief resultaat van liefst 16,9 miljoen euro. Dat maakte de Rotterdamse club vrijdag bekend. 

Algemeen directeur Eric Gudde noemde het seizoen 2008-2009 zowel op sportief als financieel gebied in "één woord dramatisch". Volgens de directie ligt een complex van factoren ten grondslag aan het financiële fiasco. Gudde wees in eerste instantie op de "zeer teleurstellende resultaten" van het eerste elftal waarbij trainer Gertjan Verbeek na ruim een half jaar werd ontslagen. Het driejarige contract van de coach moest worden afgekocht. Onder leiding van interim-trainer Leon Vlemmings eindigde Feyenoord nadien op de nietszeggende zevende plaats van de eredivisie. 

Feyenoord zag de problemen al aankomen en heeft eerder dit jaar maatregelen genomen om de toekomst van de club veilig te stellen. "Hoewel de exacte omvang destijds nog niet in te schatten was, zagen we de bui toen al wel hangen en hebben direct een marsroute uitgezet en een plan van aanpak opgesteld", vertelt algemeen directeur Eric Gudde op de website van zijn club. Dit plan van aanpak is inmiddels goedgekeurd door de KNVB. "Zij noemen onze plannen realistisch en zijn vol vertrouwen dat de weg die wij gaan bewandelen de juiste is", aldus de directeur.

Eén van de belangrijkste pijnpunten is het huidige salarishuis van de club. Daar moet flink in gesneden worden, weet Gudde. "We hebben voor ons salarishuis een eindbedrag vastgesteld en daar zullen we geen euro bovenuit komen."

Gudde benadrukt dat Feyenoord in deze financieel zware tijden flink geholpen is door een groep investeerders. "Het zijn mensen met een rood-wit hart, die onvoorstelbaar belangrijk voor ons zijn. Zij hebben Feyenoord geholpen in de liquiditeitspositie, waardoor de continuïteit van de club gegarandeerd is", vertelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen