De Jong: "Man City kan landskampioen worden"

13 januari 2010, 11:38   Bijgewerkt: 13 januari 2010, 11:48

Door de zege op Blackburn Rovers (4-1) klom Manchester City deze week naar de vierde plaats in de Engelse Premier League. Die positie is aan het eind van het seizoen genoeg voor Champions League-deelname, maar daar stoppen de ambities van the Citizens niet. Zelfs de landstitel is namelijk mogelijk, vindt Nigel de Jong.

"Natuurlijk kunnen we kampioen worden. Niets is onmogelijk", zegt hij tegen Sky Sports. De achterstand van City op koploper Chelsea bedraagt zeven punten. "We moeten gewoon hard blijven werken. Alles kan, maar we moeten ook de realiteit niet uit het oog verliezen. Dit is pas ons eerste echte seizoen, na alle investeringen van afgelopen zomer. We gaan stapje voor stapje vooruit, dat is het belangrijkste. Je merkt aan iedereen dat de club de weg omhoog ingeslagen heeft. Het belangrijkste is om in de top-vier te blijven, deelname aan de Champions League is ons eerste doel. In maart of april kunnen we dan altijd nog kijken of er meer mogelijk is."

De Jong vindt dat Carlos Tevez een belangrijke rol speelt in de huidige opmars van City. "Op dit moment is hij misschien wel de beste spits van de competitie. Hij is niet voor niets verkozen tot beste speler van de Premier League in december."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen