Groningen weer de beste in noorderlijke derby

Ger
20 januari 2010, 21:47   Bijgewerkt: 21 januari 2010, 09:19

FC Groningen heeft voor de tweede keer dit seizoen de noorderlijke derby met SC Heerenveen gewonnen. Na de uitzege (0-1) in september zegevierde de equipe van trainer Ron Jans woensdagavond ook voor eigen publiek: 2-0. Door de winst heeft FC Groningen weer duidelijk zicht op het linkerrijtje. Heerenveen zakt naar de veertiende plek. 

Het spel van Heerenveen was te matig om FC Groningen in de eerste helft serieus in de problemen te brengen. Aanvallers Oussama Assaidi, Michal Papadopulos en Roy Beerens kwamen zelden tot een geslaagde actie. Coach Jan de Jonge verbeet zich aan de zijlijn, wetende dat de statistieken niet in het voordeel van zijn ploeg spraken. De Friezen wisten zich namelijk dit seizoen vrijwel nooit herstellen van een achterstand.

De gemiste kansen braken Heerenveen in het vervolg van het duel lelijk op. Uit een vrije trap kopte Andreas Granqvist in de 59ste minuut de 2-0 op de borden. Die score hield FC Groningen met enig kunst- en vliegwerk tot het laatste fluitsignaal in stand. Jans zal naast de drie punten tevreden zijn over Theo Lucius, die een verdienstelijk debuut in de basis maakte. De oefenmeester liet nieuweling Daley Blind het laatste kwartier nog meedoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen