Advocaat: "Dembélé moet effectiever spelen"

Koen Freriks
20 februari 2010, 09:32

Moussa Dembélé moet snel stappen maken. Dat vindt AZ-trainer Dick Advocaat, die hamert op rendement bij zijn pupil. "Dembélé is niet de Dembélé die we graag willen zien. Hij doet moeilijk als het makkelijk kan", zegt de interim-coach van de Alkmaarders.

"Is hij los van zijn tegenstander, gaat ie toch nog even terug'', zegt Advocaat in het Noordhollands Dagblad. "Hij zal echt moeten leren effectiever te spelen. Met de kwaliteiten die hij heeft moet zijn rendement hoger zijn. Maar ja, dat hoef ik hem niet meer te zeggen, dat heeft iedereen al gedaan. Ik heb tegen de assistenten gezegd 'laat hem nu maar even met rust. Laat hem doen wat ie moet doen'. Misschien dat het helpt als niet iedereen tegen hem aan blijft praten. Maar hij móet veranderen, anders speelt ie volgend seizoen nóg bij AZ. Niet dat dat een schande is, overigens."

Toch belandt Dembélé niet op de bank, terwijl Jeremain Lens staat te trappelen om zijn plek over te nemen. "Maar Lens is opportunistischer en daardoor bij balverlies gemakzuchtiger. Hij heeft meer moeite om zijn taak uit te voeren", motiveert Advocaat zijn keuze. 

AZ gaat zaterdagavond op bezoek bij VVV Venlo. Ragnar Klavan en David Mendes da Silva zijn door blessures niet inzetbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen