Advocaat wil duidelijkheid over plek Dembélé

26 februari 2010, 15:49   Bijgewerkt: 26 februari 2010, 15:56

Dick Advocaat vindt dat er een einde moet komen aan de onduidelijkheid omtrent de positie van Moussa Dembélé. De Belgische dribbelaar is bezig aan zijn vijfde seizoen bij AZ, maar hij had nooit een vaste plek in de ploeg van de Noord-Hollanders. Trainer Advocaat wil nu dat daar verandering in komt.

"Ik weet nog steeds niet wat zijn plaats is. Dat is niet het probleem. Het is vervelender dat Moussa het zelf ook niet weet", vertelde Advocaat, die hoopt dat Dembélé een voorbeeld aan Nigel de Jong neemt. "Ik las dat Nigel de Jong aan Bert van Marwijk heeft meegedeeld dat hij alleen op het middenveld wil spelen en niet als rechtsback. Moussa moet ook eens duidelijk zijn voorkeur voor een positie uitspreken. Hij speelt nu vijf jaar bij AZ. Kijk eens waar hij allemaal heeft gelopen."

"Vanaf links", dat is in de ogen van Advocaat de positie waar Dembélé het beste kan spelen. "Vanwege automatismen als linkspoot. Dat naar binnen komen vanaf rechts zie ik niet zo zitten." Momenteel speelt Martens op de linkerflank, waardoor Dembélé op de bank zou moeten plaatsnemen. "Dat wil ik nog niet. Moussa heeft heel veel kwaliteit, maar als je het niet laat zien dan kopen de grote clubs je niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen