Ruiz houdt wankelend Twente overeind

Koen Freriks
28 februari 2010, 16:48   Bijgewerkt: 28 februari 2010, 17:40

FC Twente vestigde zondag een clubrecord, de overwinning op NEC (2-1) betekende de 26e competitiewedstrijd op rij die ongeslagen werd afgesloten. Maar vier dagen na de Europese nederlaag in Bremen had de ploeg van trainer Steve McClaren volop moeite de concentratie vast te houden. Bryan Ruiz werd de redder in nood. De Costaricaan maakte vijf minuten voor tijd de bejubelde treffer.

Ruiz had al na zeven minuten de lat getroffen, de vingertoppen van Gabor Babos zaten er nog tussen. De Hongaarse doelman hield de schade voor NEC beperkt, met reddingen bij een vrije trap van Theo Janssen en een kopbal van Douglas.

mcclaren

mcclaren

Ook na de rust riep het vermoeid ogende FC Twente de problemen over zichzelf af. NEC weifelde lang om van de situatie gebruik te maken, maar halverwege de tweede helft werd de defensie van de thuisclub volledig uiteengereten. Na een vlotte combinatie tussen Arek Radomski en Ntibazonkiza verscheen Björn Vleminckx volledig vrij voor Boschker, 1-1.

In de slotfase was NEC nog dicht bij de 2-2. Boschker keerde een kopbal van Rutger Worm en zag zijn oud-ploeggenoot Ramon Zomer naast koppen. Aan de andere kant voorkwam Babos nog een derde tegentreffer. De inzet was van uitblinker Ruiz.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!