Van Dijk niet bang voor leegloop bij VVV

11 februari 2010, 10:53   Bijgewerkt: 11 februari 2010, 11:00

Het sportieve succes van VVV Venlo kent ook zijn negatieve kanten voor de Limburgse club. Zo hebben sterkhouders als Ruben Schaken, Adil Auassar, Sandro Calabro, Michael Timisela en Sjors Verdellen gesprekken over een nieuw contract voorlopig afgewezen, waardoor ze komende zomer mogelijk transfervrij vertrekken uit de Koel. Trainer Jan van Dijk panikeert echter nog lang niet. Hij noemt de naderende transfervrije status van een aantal van zijn sleutelspelers zelfs 'iets positiefs'.

"Die jongens hebben nu iets om voor te vechten", zegt de 53-jarige Van Dijk tegen Voetbal International. Hetzij een beter contract bij VVV, hetzij een transfer naar een andere club. Kijk naar Adil Auassar, die speelt de laatste weken heel sterk en gedreven. Ik zou hem heel graag behouden, maar VVV wil geen onverantwoorde dingen doen en dat begrijp ik volledig. Het is een goed recht van de spelers met aflopende contracten om te zoeken naar een nieuw avontuur. Maar ze moeten wel beseffen wat ze hier hebben. Een fijne club, een positieve omgeving en vertrouwen van staf en medespelers. Ze zullen nog wel merken hoe belangrijk dat is."

Bang voor een leegloop is Van Dijk, die VVV vorig seizoen terug naar de Eredivisie bracht, niet. "Ik hoop dat deze groep bij elkaar blijft, maar als er jongens vertrekken dan weet ik zeker dat er alleen maar betere vervangers zullen komen. VVV is namelijk kerngezond en ik heb veel vertrouwen in de technische mensen binnen de organisatie. Wij zetten na dit seizoen weer een stap vooruit, daarvan ben ik overtuigd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen