Vierde zege op rij brengt NEC naar tiende plek

17 februari 2010, 21:52   Bijgewerkt: 17 februari 2010, 22:20

NEC is bezig aan een indrukwekkende opmars in de Eredivisie. Tegen Willem II boekte de ploeg uit Nijmegen de vierde competitiezege op rij (2-1), waardoor het opklom naar de tiende plek. Ramon Zomer en Björn Vleminckx maakten de goals voor NEC, in blessuretijd deed Stef Nijland iets terug namens Willem II.

De fraaie zegereeks komt voor NEC in een geruststellende fase van de competitie. De opmars vanuit de gevarenzone naar de veilige middenmoot verloopt succesvol. Trainer Wiljan Vloet hoopt dat zaterdagavond de vijfde opeenvolgende driepunter geboekt kan worden. Dan komt FC Groningen naar de Goffert.

In Nijmegen was Willem II in een matige eerste helft lange tijd gelijkwaardig aan de thuisclub. In de laatste vijf minuten voor de rust konden de bezoekers hun illusies opbergen. Eerst opende verdediger Ramon Zomer de score, de bal werd na zijn vrije trap van net buiten het strafschopgebied van richting veranderd. Het was geen toeval dat een standaardsituatie tot de 1-0 leidde, tot dan hadden beide ploegen vooral uitgeblonken in balverlies.Even later was doelman Maikel Aerts opnieuw kansloos. Na een voorzet van Jeffrey Sarpong doken zowel Zomer als Bjrn Vleminckx vlak voor hem op. Zomer liet de bal lopen, de Belg gaf het laatste tikje.

Net als de pogingen van Willem II, dat zich al snel bij de nederlaag had neergelegd, op niets uitdraaiden. In de slotfase was alleen oud-NEC'er Frank Demouge nog dicht bij een tegentreffer, Gabor Babos lette goed op. In blessuretijd had de doelman ook weinig moeite met een slappe inzet van Stef Nijland. Dat dezelfde Nijland diep in blessuretijd toch nog de 2-1 maakte, deed niets meer aan het resultaat af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen