Ajax en PSV gaan voor de winst in topper

Ger
12 maart 2010, 15:57   Bijgewerkt: 12 maart 2010, 16:18

Wie denkt dat PSV na de nederlaag van vorige week bij NAC Breda vreest voor een goede afloop van het seizoen, heeft het volgens hoofdtrainer Fred Rutten helemaal mis. De coach benadrukte vrijdag in de aanloop van de topper van twee dagen later met Ajax dat zijn ploeg nog strijdbaar is. "We gaan naar Amsterdam om te winnen."

PSV stuit in de uitverkochte ArenA op een thuisploeg die niet wil maar moet winnen om de titelkansen levend te houden. Ajax begint de 27e speelronde van de Eredivisie met zes punten minder dan FC Twente. Het verschil met PSV is gereduceerd tot vier punten. "We gaan aanvallen en zullen PSV zo veel mogelijk proberen op te jagen", ontvouwde trainer Martin Jol het strijdplan van de Amsterdammers. Zo spelen we trouwens altijd in thuisduels."

Trainer Rutten van de kampioenskandidaat uit Eindhoven benadrukt dat zijn ploeg er dit seizoen in grote wedstrijden altijd heeft gestaan. "Ik snap dan ook niet waarom we na één nederlaag tegen NAC in paniek moeten raken", zei hij. "Dat was geloof ik de eerste nederlaag in een jaar. Natuurlijk is verliezen een ramp, maar niet als dat eenmaal per jaar gebeurt.'"

Rutten

Rutten

Trainer Jol kan weer een beroep doen op Luis Suarez, de topschutter die Ajax dit seizoen in de Eredivisie al 26 treffers en veertien beslissende voorzetten schonk. Dennis Rommedahl of Christian Eriksen moet plaatsmaken voor Suarez. "Ajax zal vanaf de eerste seconde met het mes tussen de tanden spelen. We moeten daar iets tegenover stellen, maar dat kunnen we", zei Rutten voordat hij benadrukte dat zijn ploeg niet naar de ArenA komt om te verdedigen. "Ik vind ook niet dat wij zakelijk voetballen. Want we creëren kansen, we spelen geen catenaccio."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen