Catania stuurt Inter met kater naar Londen

12 maart 2010, 22:43   Bijgewerkt: 13 maart 2010, 00:09

Internazionale heeft een bijzonder slechte generale achter de rug voor de return in de Champions League-achtste finales tegen Chelsea. De regerend kampioen van Italië incasseerde vrijdagavond een 3-1 nederlaag bij degradatiekandidaat Catania.

De overwinning van Catania was meer dan verdiend. De Sicilianen maakten het Inter uiterst lastig, al kwamen ze kort na de rust wel op achterstand. Wesley Sneijder speelde een belangrijke rol bij de treffer van de Milanese topclub. De middenvelder lanceerde Samuel Eto’s met een mooie dieptepass. Eto’o toonde zich vervolgens niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Diego Milito, die er 0-1 van maakte.

Ondanks de dreun van Milito bleef Catania strijden en daarvoor werd het in de laatste zestien minuten rijkelijk beloond. Maxi López scoorde de gelijkmaker na een voorzet van Pablo Sebastian Alvarez. Een domme rode kaart van Sulley Ali Muntari bleek vervolgens cruciaal voor het verdere verloop van de krachtmeting.

De invaller kreeg in een tijdsbestek van twee minuten twee keer een gele kaart. Zijn laatste prent ontving hij wegens een handsbal in het zestienmetergebied. Gevolgen: rood Muntari en een penalty voor Catania. Giuseppe Mascara pakte het buitenkansje op gedurfde wijze uit. Hij schoot de bal hoog door het midden achter Julio Cesar. In de resterende tien minuten probeerde Inter nog wel de gelijkmaker te forceren, maar het was allemaal tevergeefs. In blessuretijd maakte Jorge Andres Barrios Martinez er zelfs 3-1 van, door vanaf links naar binnen te kappen en met een schuiver te scoren.

Inter, waar trainer José Mourinho zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat, verdedigt de komende week in Londen een 2-1 voorsprong op Chelsea. Tegen de Engelsen zullen de Italianen echter veel tandjes moeten bij schakelen, anders lijkt eliminatie een feit.