'Gouden wissel' Makaay bewijst waarde

Ger
24 maart 2010, 22:49   Bijgewerkt: 24 maart 2010, 23:40

Hij hield z’n mond de afgelopen dagen, ook nadat coach Mario Been in de media forse kritiek op hem uitte. Praten, dat doet Makaay niet zo graag. Hij antwoordt liever met zijn voeten. In de bekerwedstrijd tegen FC Twente gaf de spits het best denkbare antwoord. Dankzij zijn doelpunt in de slotfase plaatste Feyenoord zich ten koste van de koploper voor de bekerfinale: 2-1.

Makaay onderging het allemaal lijdzaam. Hij hield zijn mond, reageerde niet op de harde woorden van Been en ging tegen de Tukkers braaf op de bank zitten. Vanaf zijn stoeltje zag hij dat het niet best was, wat Feyenoord presteerde in de bekerwedstrijd.

Voordat Ruiz scoorde, had FC Twente al een aantal enorme kansen op de openingstreffer om zeep geholpen. Luuk de Jong, die in de spits de voorkeur kreeg boven Blaise N’Kufo, kwam alleen voor Mulder, terwijl ook Ruiz, Dwight Tiendalli en Bernard Parker dicht bij de 0-1 waren. Parker speelde op links in plaats van Miroslav Stoch, die met liesklachten aan de kant bleef.

Makaay ging naast Castaignos spelen, Denny Landzaat schoof naar de rechterkant. Dat bleek een goede greep, want Landzaat zorgde voor veel gevaar vanaf rechts. Eerst bediende hij Castaignos, enkele minuten later Giovanni van Bronckhorst. De kopbal van de jonge spits werd nog gered door Twente-keeper Sander Boschker, op de inzet van de aanvoerder had hij geen antwoord.

Na een kwartiertje in de tweede helft ging de Rotterdamse storm wat liggen. Twente herpakte zich en hoewel Feyenoord nog wel de bovenliggende partij was, kon de wedstrijd in deze fase alle kanten op. Net toen iedereen zich begon op te maken voor te verlenging, brak het moment van Makaay aan. Op aangeven van Leroy Fer passeerde hij Boschker en schoot zijn ploeg daarmee naar de finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen