Messi voor het eerst best verdienende voetballer

Ger
24 maart 2010, 19:54

Lionel Messi heeft David Beckham afgelost als beste verdienende voetballer. Het tijdschrift France Football, dat al enkele jaren achtereen de lijst met rijkste voetballers publiceert, schrijft dat de sterspeler van FC Barcelona afgelopen jaar naar schatting 33 miljoen euro heeft verdiend.

Beckham bezet de tweede plaats met bijna 30,5 miljoen euro. De middenvelder, die onder contract staat bij het Amerikaanse Los Angeles Galaxy, verloor inkomen door de waardevermindering van de dollar. Nummer drie Cristiano Ronaldo (Real Madrid) moest het doen met 30 miljoen euro. De bedragen zijn berekend op basis van salaris, premies en sponsoring.

José Mourinho is de best betaalde trainer van de wereld. De spraakmakende Portugees, werkzaam bij Internazionale, verdiende ruim dertien miljoen euro. In de top-tien staan twee Nederlanders. Guus Hiddink neemt de zesde positie in met een bedrag van acht miljoen euro. Dit geld incasseerde hij bij Chelsea en als bondscoach van Rusland. Louis van Gaal (Bayern München) neemt de tiende plaats in. Hij verdiende het afgelopen jaar zes miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen