Real terug aan kop na moeiteloze zege

25 maart 2010, 21:56   Bijgewerkt: 25 maart 2010, 22:05

FC Barcelona heeft slechts één dag kunnen genieten van de koppositie in de Spaanse Primera Division. Real Madrid nam de eerste positie donderdag weer over van de aartsrivaal door eenvoudig te winnen van Getafe: 2-4.

Real nam al voor rust afstand van de thuisploeg. Door twee treffers van Gonzalo Higuain en twee van Cristiano Ronaldo stond het na 37 minuten 0-4. Voor de pauze deed Daniel Parejo iets terug namens de thuisploeg, waarna Sanchez Gil Pedro Leon de eindstand in de slotfase op 2-4 bepaalde. Bij Real Madrid stond Rafael van der Vaart in de basis. Hij werd halverwege de tweede helft vervangen door Raúl.

Real en Barça hebben na 28 speeldagen evenveel punten (71), maar het doelsaldo van de Madrilenen is net iets beter. Real heeft een saldo van plus 54, Barça plus 52.