'Vrij ernstig' virus houdt AZ'er Elm aan de kant

26 maart 2010, 14:54   Bijgewerkt: 26 maart 2010, 15:01

Rasmus Elm kan niet meedoen in de thuiswedstrijd van AZ tegen Heracles Almelo. De Zweedse middenvelder is geveld door griep. "Het is een virus dat buikkrampen veroorzaakt. Dat is onder meer gebleken uit foto’s die hij in het ziekenhuis heeft laten maken. Gisteren zag hij er niet goed uit. Het lijkt vrij ernstig, want hij is deze week al drie of vier kilo afgevallen", vertelt coach Dick Advocaat op de AZ-website.

Naast Elm ontbreken ook de geblesseerden Sergio Romero en Stijn Schaars, terwijl Kew Jaliens een schorsing uit zit. Advocaat moet daarom flink sleutelen aan zijn elftal. "Dat is zonde, want sinds we op het middenveld met Schaars, Elm en Pontus Wernbloom speelden ging het niveau omhoog. Maar we hebben genoeg spelers die ze kunnen vervangen. David Mendes da Silva schuift door naar het middenveld en Gill Swerts start als rechtsback", verklapt de Haagse oefenmeester alvast.

Tegen Heracles Almelo kan AZ een grote stap zetten richting de Europa League, weet Advocaat. "Bij winst slaan we een gat van vijf punten. Deze moeten we dus winnen, dat is duidelijk. Maar voor Heracles Almelo geldt dat net zo. Na zaterdag hebben we nog vijf wedstrijden te spelen. De komende weken zijn bepalend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen