Hamburger SV rekent simpel af met Standard

8 april 2010, 22:58   Bijgewerkt: 8 april 2010, 23:05

Met Standard Luik is ook het laatste team uit de Benelux van het Europese podium verdwenen. Hamburger SV rekende donderdag opvallend eenvoudig af met de Belgische kampioen. Na een 2-1 zege in Hamburg wonnen de Duitsers op Sclessin met 1-3, onder meer dankzij een prachtige omhaal van Mladen Petric.

Na de nipte 2-1 zege in eigen huis rekende HSV op een heet avondje in Luik, maar dat viel reuze mee. Standard kon het de Duitsers bij lange na niet zo moeilijk maken als Anderlecht een ronde eerder. Waar de ploeg uit Brussel lang zicht had op een plek in de volgende ronde, voerde Standard de hele wedstrijd een verloren strijd.

Dat Standard niets te vertellen had tegen Hamburger SV, had de Duitse ploeg voor een groot deel te danken aan Mladen Petric. De Kroaat scoorde twee cruciale doelpunten: eentje na twintig minuten en de ander een kwartiertje later, vlak nadat Standard via Igor de Camargo op 1-1 gekomen was. De tweede goal van Petric was, ondanks alle goede pogingen van Lionel Messi en Arjen Robben de afgelopen dagen, met afstand de mooiste treffer die we deze week gezien hebben. Hij liet Standard-keeper Sinan Bolat kansloos met een stijlvolle omhaal.

De Duitsers bereikten zo de halve finale en zijn weer een grote stap dichter bij het ultieme doel: de Europa League-finale in het eigen stadion. Het laatste obstakel op weg naar die eindstrijd is het verrassende Fulham, dat na Juventus ook de Duitse kampioen VfL Wolfsburg uit het toernooi knikkerde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen