Verbeek woest over hard optreden Australië

Ger
24 mei 2010, 16:30

Australië won maandag in voorbereiding op het WK een oefenduel van Nieuw-Zeeland (2-1). Bondscoach Pim Verbeek van The Socceroos was niet geheel tevreden. De Nederlander had kritiek op de toonaangevende spelers Vince Grella en Tim Cahill, die in zijn ogen te hard speelden.

"Ze maakten overtredingen die niet door de beugel konden. Op het WK krijgen ze voor dit soort acties de rode kaart. Dit mag niet", aldus Verbeek. "Ik accepteer dit gedrag niet. Dat laat ik de spelers weten. Er is geen enkele reden om er van dit soort tackles uit te gooien. Als onze tegenstander op deze manier had gespeeld was ik bijzonder kwaad geweest. De Nieuw-Zeelanders hebben zich echter weten te gedragen. Ze waren professioneel, wij niet."

Nieuw-Zeeland speelde voor het eerst in vijf jaar op Australisch grondgebied. "Wij verdienden de zege niet", zei Verbeek verder. "De teams waren tenminste gelijkwaardig. Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest."

Australië speelde nog niet met de beste spelers. Luke Wilkshire en Brett Emerton bijvoorbeeld werden nog gespaard. Doelman Mark Schwarzer en routinier Harry Kewell zijn geblesseerd. Verbeeks formatie speelt zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Duitsland, op 13 juni in Durban.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen