'Ajax ziet in Mpenza alternatief voor El Hamdaoui'

Koen Freriks
25 juli 2010, 09:48   Bijgewerkt: 25 juli 2010, 10:03

Ajax lijkt het vizier te richten op een nieuwe kandidaat voor de spitspositie. De Amsterdamse club had afgelopen week een akkoord bereikt met AZ over Mounir El Hamdaoui, maar de salariseisen van de spits waren te gortig. Emile Mpenza geldt volgens De Telegraaf en NUSport als het alternatief voor de Marokkaanse goalgetter.

De 32-jarige Mpenza staat momenteel nog onder contract bij het Zwitserse FC Sion, waarvoor hij 21 treffers aantekende in dertig duels. De Belg moet de opvolger worden van Marko Pantelic, die het afgelopen seizoen naar behoren deed in de punt van de Amsterdamse aanval, maar niet het gewenste meerjarig contract kreeg. 

Naast Mpenza wil trainer Martin Jol nog een oude bekende halen voor de spitspositie. De Egyptenaar Ahmed Hossam, beter bekend als Mido, speelde tussen 2001 en 2003 al voor Ajax en keert mogelijk terug. Hij mag voor een schijntje vertrekken bij Middlesbrough en speelde bij Tottenham Hotspur al eens onder Jol.

Voor de rechterkant schijnen Leonardo, Tom de Mul, David Odonkor en Daniël de Ridder in aanmerking te komen. Eén van hen moet de plek van de vertrokken Dennis Rommedahl innemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen