AZ naar Kazachstan, PSV tegen Russen

6 augustus 2010, 13:51   Bijgewerkt: 6 augustus 2010, 15:33

AZ en PSV wacht een verre reis. Beide clubs werden in de play-off van de Europa League gekoppeld aan tegenstanders uit Oost-Europa. AZ moet naar Kazachstan voor een duel met FK Aktobe, PSV ontmoet Sibir Novosibirsk uit Rusland.

FK Aktobe en Sibir Novosibirsk: AZ en PSV hebben niet de meest aansprekende tegenstanders geloot op weg naar de groepsfase van de Europa League. In Alkmaar en Eindhoven zal men eens diep moeten graven om informatie te vinden over de komende opponenten. Met name Aktobe mag echter niet onderschat worden. De ploeg is de laatste jaren telkens kampioen van Kazachstan geworden en verloor in de derde voorronde van de Champions League maar net van Hapoel Tel Aviv.

Sibir Novosibirsk lijkt voor PSV een hapklare brok. Halverwege de Russische liga staat deze ploeg stijf onderaan, met slechts negen punten uit vijftien wedstrijden. Het speelde vorig seizoen nog een niveau lager, maar wist zich te kwalificeren voor de Europa League door verrassend de bekerfinale te bereiken. Daarin was FC Zenit te sterk, maar als verliezend bekerfinalist mocht Sibir toch Europa in.

De wedstrijden staan gepland voor donderdag 19 en 26 augustus. AZ begint in eigen huis tegen Aktobe, voor PSV staat eerst een uitduel op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen