Mathijssen: "Ballenjongens? Ah, dat waren we vergeten"

Koen Freriks
9 augustus 2010, 09:47   Bijgewerkt: 9 augustus 2010, 09:54

Charleroi hield zondag landskampioen Anderlecht op een gelijkspel (0-0). De thuisclub gebruikte een listig trucje om de favoriet uit het spel te halen. Er waren geen ballenjongens aanwezig, waardoor de bal telkens zelf moest worden gehaald. 

"Telkens als de bal buiten de lijnen ging, duurde het een eeuwigheid voor we konden inwerpen", aldus Jonathan Legear van Anderlecht in Het Nieuwsblad. "Elke club zou ballenjongens moeten hebben."

Charleroi-trainer Jacky Mathijssen reageerde laconiek op de klacht van Anderlecht. "Ah, ik wist dat we iets vergeten waren", hield de coach zich van de domme. 

Hoewel er vrijwel altijd ballenjongens aanwezig zijn bij professionele wedstrijden, is het niet verplicht om jongens en meiden op te stellen langs de kant. "Ballenjongens zijn niet verplicht", bevestigt Ludwig Sneyers van de Pro League. "Op velden waar er een piste rond ligt, zoals op Zulte Waregem, is het aangewezen. Maar sommige clubs hebben ook te weinig ruimte."

Sneyers erkent dat Charleroi door het gebrek aan een snelle balcirculatie in het voordeel was. "Natuurlijk kan Charleroi dat een beetje uitspelen. Een ploeg als Anderlecht wil altijd snelheid, Charleroi niet. Het is aan de scheidsrechter om het tempo te managen. Eens de spelers de bal weer in bezit hebben, moet hij ze aanmanen om sneller te spelen. Als de bal in het publiek is, kan de vierde ref ook altijd een nieuwe bal gooien, maar dan komt de eerste bal natuurlijk terug. We hebben er al aan gedacht om een initiatief te nemen rond ballenjongens."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen