NAC raakt Maaskant kwijt aan Wisla Krakow

Koen Freriks
21 augustus 2010, 10:39   Bijgewerkt: 21 augustus 2010, 11:21

NAC Breda moet plotseling op zoek naar een nieuwe trainer. Robert Maaskant is per direct vertrokken naar het Poolse Wisla Krakow. De oefenmeester zal ook vanavond, als NAC het in de uitwedstrijd opneemt tegen SC Heerenveen, niet meer op de bank zitten.

NAC stond machteloos toen Wisla Krakow zich meldde voor Maaskant. De coach, die zaterdag tot een tweejarig akkoord kwam met de Polen, had een clausule in zijn contract staan. “Het is voor Robert een sportieve verbetering zoals ook omschreven is in zijn contract”, zegt technisch directeur Jeffrey van As op de website van NAC.

Bij de overgang heeft Stan Valckx een grote rol gespeeld. De voormalig technisch manager van PSV wordt namelijk per heden de nieuwe technisch directeur van de Poolse topclub. Net als Maaskant ligt ook hij voor twee jaar vast in Krakau.

Maaskant is in totaal twee jaar trainer geweest van NAC Breda. Hij tekende in het voorjaar nog voor drie seizoenen bij, maar die belofte komt hij niet na. De 41-jarige coach won in zijn eerste seizoen de play-offs en haalde Europees voetbal. De afgelopen voetbaljaargang greep hij met een tiende plaats net naast een ticket voor de play-offs. 

NAC Breda haalde in het nieuwe seizoen tot nog toe één punt, maar deze werd door een straf van de KNVB direct ingetrokken. Maaskant laat zijn team daardoor op de laatste plaats in de Eredivisie achter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen