Teruggekeerde Suarez direct belangrijk voor Ajax

21 augustus 2010, 23:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luis Suarez wandelde zaterdag met zijn pasgeboren dochtertje het speelveld van de Arena op en liet de kleine Delfina vervolgens voor het eerst zien hoe belangrijk hij voor Ajax is. De aanvoerder had met twee beslissende voorzetten en een doelpunt een groot aandeel in de zege op Roda JC (3-0).

Ajax bleef voor het eerst dit seizoen zonder tegentreffer. Dat had ook zo maar eens anders kunnen aflopen. De defensie van de thuisclub liet het ook in de zevende officiële wedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang af en toe lelijk afweten. De verdedigers hadden in de eerste helft vooral veel moeite met Willem Janssen, die nog steeds in de belangstelling van FC Twente staat.

Suarez frommelde zich in de 34e minuut voor de ogen van zijn dochtertje op de tribune als vanouds door de defensie van Roda JC. Hij vond via Eric Addo en Sebastian Svärd de vrijstaande Mounir El Hamdaoui, die van dichtbij scoorde (1-0). De van AZ overgekomen aanvaller beloonde zijn nieuwe werkgever voor een veldoverwicht. Siem de Jong, Suarez en Jan Vertonghen verzuimden Ajax voor rust aan een grotere voorsprong te helpen.