Trip naar Novosibirsk kost PSV een ton

13 augustus 2010, 09:26   Bijgewerkt: 13 augustus 2010, 09:35

De Europa League-ontmoeting met Sibir Novosibirsk wordt voor PSV een duur geintje. De dubbele confrontatie met de Russische hekkensluiter levert een verliespost van 100.000 euro op, zegt directeur Tiny Sanders in het Eindhovens Dagblad.

"Het is een verschrikkelijk dure trip", treurt Sanders. De kosten lopen op omdat PSV een eigen charter moet regelen naar Novosibirsk. Met lijnvluchten is de stad in Siberië alleen te bereiken via Moskou, maar vanwege de naweeën van bosbranden is het risico te groot om via de Russische hoofdstad te reizen. PSV heeft hierdoor een eigen vliegtuig moeten regelen, dat in Köln-Bonn opstijgt en in één keer naar Siberië vliegt. Een lange vlucht, want Novosibirsk ligt ter hoogte van China en India.

In totaal kost de trip naar Rusland PSV een slordige 200.000 euro. De helft daarvan kan PSV compenseren door recettes, de rest blijft over als kostenpost.

De heenwedstrijd in Rusland tussen Sibir en PSV is komende donderdag. Sibir speelde vorig seizoen in in de eerste divisie en kwalificeerde zich voor de Europa League door de bekerfinale te halen. Daarin was FC Zenit St. Petersburg veel te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen