Ajax herpakt zich met gelijkspel tegen Milan

28 september 2010, 22:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het eerste puntje in deze editie van de Champions League is binnen voor Ajax. Thuis tegen AC Milan herstelde de ploeg van coach Martin Jol zich van de kansloze nederlaag bij Real Madrid, twee weken geleden. In de ArenA werd het 1-1. Mounir el Hamdaoui zette Ajax op voorsprong, Zlatan Ibrahimovic tekende voor de gelijkmaker.

Voor Ajax stond de wedstrijd tegen AC Milan vooral in het teken van de jacht op eerherstel. Het optreden in Spanje tegen Real Madrid was Ajax-onwaardig, daar was iedereen het over eens. Toch was er nog geen man overboord, want een nederlaag in Bernabeú was vooraf wel min of meer ingecalculeerd. Thuis moesten de punten gepakt worden, om te beginnen tegen Milan. Dat lukte, en dit puntje tegen de Italianen is een aardige basis om voort om te borduren.

Ajax was niet bang om het initiatief te nemen en trok vanaf de eerste minuut richting het Italiaanse doel. Dat ontging de harde kern in de ArenA overigens, want uit protest tegen de hoge prijzen voor de CL-tickets bleef vak 410, met de meest fanatieke fans, enige tijd leeg. “We willen de hoofdprijs winnen, niet betalen”, was hun motto. Pas na een minuut of vijf stroomde het vak vol.

Vanaf hun vaste plekkie in het stadion zagen de supporters van Ajax hun club direct het initiatief nemen, maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Zo mocht Robinho na een half uur na een passje van Clarence Seedorf vrij doorlopen richting het doel van Maarten Stekelenburg. In Port Elizabeth schoot de Braziliaan zo’n kans ruim drie maanden geleden wél raak, nu miste hij hopeloos.

De treffer van Ibrahimovic was een domper voor Ajax, want de ploeg was een kwartier daarvoor op voorsprong gekomen via Mounir el Hamdaoui. De Marokkaan frommelde de bal vanuit de draai binnen, nadat Luis Suarez met een geweldige actie de Milan-defensie kapotgespeeld had. Hij poortte Alessandro Nesta, toch niet de eerste de beste, en bediende El Hamdaoui.

Ajax leek begrepen te hebben dat het achterin wat beter op zijn tellen moest passen en speelde na de pauze iets gegroepeerder dan daarvoor. Kansen voor Milan bleven hierna uit, maar ook aan de overzijde van het veld gebeurde weinig meer. Ajax en Milan leken te kunnen leven met de puntendeling. Vlak voor tijd kreeg Milan nog één kans, maar Stekelenburg redde knap op een schot van invaller Boateng.

Voor Ajax is het punt een aardig begin. Het vervolg moet komen in het komende tweeluik met Auxerre. Dan zal blijken hoe ver Ajax in deze groep kan komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen