FC Twente houdt titelverdediger Inter op remise

Ger
14 september 2010, 22:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente kan terugkijken op een uitstekend debuut in de Champions League. In een vermakelijke wedstrijd hield de Enschedese ploeg dinsdagavond voor eigen publiek titelverdediger Internazionale op 2-2.

Met Inter als tegenstander vormde het debuut van FC Twente in de Champions League direct een ultieme krachttoer. De Nerazzurri toonden zich vorig seizoen een veelvraat door alle mogelijke titels te veroveren. Naast de Champions League werden ook de landstitel en de Italiaanse beker in de prijzenkast bijgezet. Met spelers als Javier Zanetti, Maicon, Esteban Cambiasso, Samuel Eto'o, Diego Milito en - uiteraard - Wesley Sneijder staat de selectie bol van talent en routine.

Onder aanvoering van de uitblinkende Ruiz kwam het gedreven voetballende FC Twente de eerste minuten prima door. De spelers van de Nederlandse kampioen doken zelfs enkele keren op voor het doel van Julio Cesar. Tot serieuze reddingen werd de Braziliaanse keeper evenwel niet gedwongen. Zoals vaker bij Italiaanse clubs, benutte Inter één van de eerste mogelijkheden. Doelman Nicolay Mihaylov sloeg een inzet van Diego Milito voor de voeten van Sneijder, die eenvoudig afrondde.

In een minder enerverend tweede bedrijf waren de kansen spaarzaam. Wel kwam FC Twente enkele keren goed weg bij speldenprikken van Inter, dat het vizier tot opluchting van de volgepakte Veste niet meer op scherp had staan. De Enschedese ploeg zette naarmate de tijd verstreek minder druk naar voren en koesterde het gelijkspel. Die houding kon op goedkeuring rekenen van de eigen achterban, die de 2-2 na het laatste fluitsignaal met een klaterend applaus in ontvangst nam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen