"Internazionale was een ideale graadmeter"

Ger
15 september 2010, 08:14

Met een gelijkspel tegen titelhouder Internazionale maakte FC Twente dinsdagavond een spraakmakende entree in de Champions League. De krachtmeting met de Europese gigant heeft het al ruim aanwezige zelfvertrouwen in Enschede nog verder doen toenemen. "Ik heb het gevoel dat er meer te halen was", aldus verdediger Dwight Tiendalli.

"Het is belangrijk dat je vooruit speelt. We hadden tegen een grootmacht als Inter niets te verliezen. Als je je gaat instellen op de tegenstander en aanpassingen maakt, ga je verkrampt spelen", vult Tiendalli aan. "We zijn van onze eigen kracht uitgegaan en hebben de lijn van de competitie doorgetrokken. Zelfs de eerste twee duels in de Eredivisie speelden we al goed, maar toen viel het resultaat (twee remises, red.) helaas tegen."

Zowel FC Twente als Inter sprong in de sfeervolle Veste zorgvuldig met de kansen om. De thuisploeg scoorde uit twee spelhervattingen, terwijl de Italianen aan twee halve kansen genoeg hadden om toe te slaan. "Inter heeft aan een enkel kansje genoeg om te scoren", weet Wisgerhof. "Zo hebben ze de Champions League-finale vorig seizoen ook gewonnen. We hebben echter laten zien dat ook wij op dit niveau mee kunnen. Dit was voor ons een ideale graadmeter."

Hoewel de bij Feyenoord afgeschreven Tiendalli vooraf zijn handtekening onder een gelijkspel had gezet, voelt hij na de wedstrijd toch een lichte teleurstelling over het resultaat. "Natuurlijk is een 2-2 tegen Inter gewoon goed. Maar ik heb toch het gevoel dat er nog meer te halen was. Inter heeft niet zijn beste voetbal laten zien en bij ons heeft iedereen juist een ruime voldoende gehaald. Met wat meer geluk hadden we echt kunnen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen