Jordania: "Ik heb niets te verbergen"

Koen Freriks
4 september 2010, 09:31   Bijgewerkt: 4 september 2010, 15:02

Vitesse heeft met Merab Jordania geen crimineel in huis gehaald, benadrukt de nieuwe eigenaar in een interview met De Telegraaf. De Georgische suikeroom baalt van de berichtgeving over zijn verleden, waarin hij twee keer werd gearresteerd, maar niet werd veroordeeld voor strafbare feiten.

In 2003 en 2005 belandde Jordania in de gevangenis. De aanklacht luidde belastingontduiking, wat later nooit bewezen is. De Georgiër legt zijn kant van het verhaal geduldig op tafel. "Na de omwenteling vroeg de nieuwe regering mij af te treden als voorzitter van de Georgische bond, zodat zij hun eigen mensen op deze strategische plek konden posteren."

Twee jaar na zijn eerste arrestatie werd een tweede poging gedaan Jordania voor lange tijd achter de tralies te krijgen. "Ook toen konden de aanklachten niet hard worden gemaakt." Toch liet de hele affaire zijn sporen na bij Jordania. "Ik vond het een pijnlijke ervaring. Net zoals ik de verhalen pijnlijk vind dat mijn geld niet schoon zou zijn. Ik had toen niets te verbergen en nu ook niet. Ik ben volledig vrijgesproken van de beschuldigingen."

Jordania wil van Vitesse een topclub maken. Dat Chelsea-eigenaar Roman Abramovich een goede vriend is, helpt hem een handje. “Het zou naïef zijn om geen gebruik te maken van zulke relaties”, zegt Jordania, die Slobodan Rajkovic, Matej Delac en Nemanja Matic al huurde. “De spelers van Chelsea zijn onder zeer goede condities naar Arnhem gekomen. Andere clubs hadden veel dieper in de buidel moeten tasten en hadden minder medewerking gehad.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen