Landzaat geniet van 'AZ-voetbal' bij FC Twente

26 september 2010, 02:28

In de herfst van zijn carrière maakt Denny Landzaat nog mooie dingen mee. Een maand geleden zat hij nog zonder club, nu speelt hij voor de landskampioen. Zaterdag tegen Ajax was hij zelfs basisspeler en hij misstond zeker niet in het elftal.

Met Landzaat in de ploeg speelde FC Twente een uiterst vermakelijke wedstrijd, die in 2-2 eindigde. Een prima resultaat, vindt hij. "We moeten vrede hebben met dit punt. Er stond veel op het spel, bij een nederlaag zou het gat naar Ajax erg groot worden. We moesten eigenlijk winnen, maar op basis van de wedstrijd is een gelijkspel een eerlijk resultaat. Zij waren voor rust beter, wij na rust", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

{image[273104][right-half][]}Opvallend was hoe gemakkelijk Landzaat tegen Ajax meespeelde in het team van FC Twente. Een paar clubloze maanden hebben de middenvelder schijnbaar weinig gedaan. "Ik heb de hele zomer voor mezelf doorgetraind. Daar ben ik nu blij mee, ik heb daar echt profijt van. Bovendien past het voetbal van FC Twente heel goed bij me. Het is een beetje hetzelfde voetbal als ik gewend ben uit mijn AZ-tijd, met veel voetbal op het middenveld. Tijdens de tweede helft tegen Ajax stond ik af en toe echt te genieten in het veld."

Niet gek, voor een speler wiens carrière als een nachtkaars uit leek te gaan. Toen duidelijk werd dat hij geen nieuw contract kreeg bij Feyenoord, stonden de clubs namelijk niet in de rij. "Er waren wel aanbiedingen, maar uit het buitenland. Ik wilde zelf graag in Nederland blijven. Toen Twente zich meldde, stond ik wel even te kijken. Op zoiets hoopte ik, dit is een soort droom die werkelijkheid geworden is. Spelen voor de kampioen en uitkomen in de Champions League...dat zijn mooie dingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen