Mainz klopt Bayern, Schalke op valreep naar punt

25 september 2010, 17:16   Bijgewerkt: 26 september 2010, 00:36

Het sprookje van FSV Mainz 05 gaat gewoon door. Op bezoek bij Bayern München boekte de promovendus al de zesde zege op rij in deze competitie (1-2). Naast Bayern kwam ook Schalke 04 niet tot winst. Tegen Borussia Mönchengladbach stond het zelfs met 0-2 achter, maar door goals van Huntelaar en Raúl werd het nog 2-2.

De Bundesliga en promovendi, het is soms een merkwaardige combinatie. Ruim een decennium geleden pakte 1.FC Kaiserslautern als nieuwkomer als eens de titel en twee jaar geleden stond het gepromoveerde 1899 Hoffenheim tot na de winterstop aan kop. Nu is FSV Mainz de grote surprise. Vorig seizoen speelde het nog een niveau lager, maar nu is de ploeg voor niemand bang. Ook niet voor het grote Bayern.

De meeste kenners hadden verwacht dat Bayern Mainz wel even in de hoek zou zetten, maar dat gebeurde niet. Mainz begon veel beter aan de wedstrijd en kwam, met een fraaie treffer achter het standbeen langs, op 0-1. Bayern herpakte zich en kwam door een curieus eigen doelpunt op 1-1, maar daarna hield het op. De thuisploeg verzuimde door te drukken en via Adam Szalai pakte Mainz de volle winst.

Met achttien punten uit zes duels heeft Mainz nu al tien punten meer dan Bayern, dat middenmoter is. Toch kan het nog erger, want Schalke 04 heeft pas de helft van het aantal punten van de ploeg uit München. Thuis tegen Mönchengladbach leek een volgende zeperd in de maak toen de bezoekers al voor rust op 0-2 kwamen, maar treffers van Huntelaar en Raúl hielpen Schalke nog aan een punt. Bij Gladbach werd Roel Brouwers met rood van het veld gestuurd na een overtreding op Huntelaar. Toch nog een puntje dus voor Schalke, dat echter nog altijd onder de rode streep staat.

In Stuttgart boekte Bayer Leverkusen een knappe zege. De ploeg won met 1-4 en meldde zich hierdoor in de subtop van de Bundesliga. Ook Borussia Dortmund won weer, met 1-3 bij Sankt Pauli. Dortmund staat nu tweede, achter stuntploeg Mainz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen