"Nu ook aan Europa laten zien wat we kunnen"

27 september 2010, 07:10

Een betere opwarmer naar de Champions League-wedstrijd van komende dinsdag tegen AC Milan had Ajax niet kunnen hebben. Zaterdag speelde de ploeg in de Grolsch Veste tegen FC Twente, misschien wel de best voetballende ploeg van Nederland. De boeiende eredivisiewedstrijd eindigde in 2-2, een resultaat waar Ajax prima mee kon leven. Nu wil de ploeg ook in Europa resultaat boeken.

Jarenlang had Ajax uitgekeken naar de rentree in de Champions League, maar een warm bad is het miljoenenbal nog niet. Op bezoek bij Real Madrid werd Ajax twee weken geleden als een stel junioren in de hoek gezet. Dat het 'slechts' 2-0 werd, was een klein wonder. Gezien alle doelkansen had het ook 6-0 of 7-0 kunnen zijn.

Voor verdediger Toby Alderweireld is vooral belangrijk dat Ajax tegen Milan laat zien dat het wel degelijk mee kan op hoogste niveau van het Europese voetbal, iets dat tegen Real Madrid geen moment lukte. “We willen aan Europa laten zien dat we dit niveau aankunnen. De wedstrijd tegen Real was natuurlijk niet goed, het moet tegen Milan een stuk beter. De ArenA zal dinsdag ongetwijfeld kolken, dus het is aan ons om er een mooie avond van te maken”, zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Aan Alderweireld de taak om Ibrahimovic uit te schakelen, maar de Belg benadrukt dat het niet alleen om hem en de Zweedse spits van Milan gaat. “Als team zullen we dinsdag heel goed moeten spelen om punten te halen. Iedereen moet top zijn.”

De wedstrijd tegen FC Twente was in ieder geval een mooie generale repetitie, vindt linksback Vurnon Anita. “Tegen FC Twente werd ieder foutje van ons afgestraft, zoals dat in Europa ook gebeurt. In Nederland is dat best uitzonderlijk, daarom was deze wedstrijd een mooie aanloop naar dinsdag. Dan moeten we er weer staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen