Vijf vragen aan... Wesley Sneijder

5 september 2010, 16:00   Bijgewerkt: 6 september 2010, 08:42

Exact acht weken geleden stond hij nog in een bomvol Soccer City, met ruim 90.000 man op de tribune, voor de WK-finale tegen Spanje. Het contrast met de training van zondag in de lege Kuip, in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland, kan bijna niet groter zijn. FCUpdate.nl sprak met Sneijder over het WK, de wedstrijd tegen de Finnen en de Champions League-wedstrijd FC Twente-Inter.

Wesley, acht weken na de finale wordt er nog steeds veel gesproken over het WK en het spel van Oranje in de finale. Hoe kijk jij daar op terug?

{image[272199][right-half][]}"Het is logisch dat het WK nog vaak ter sprake komt, het zou gek zijn als het niet zo was. Van de kritiek op ons spel tegen Spanje lig ik niet wakker. Ik kijk zelf terug op een heel goed en mooi toernooi, hoe andere mensen daar over denken moeten ze zelf weten. We zijn tweede geworden, dat is een ontzettend goed resultaat. Vooraf had iedereen daar waarschijnlijk voor getekend."

Is het niet ontzettend moeilijk om na zo'n toernooi de knop om te zetten en je weer volledig te richten op het volgende toernooi, het EK van 2012?

"Nee, dat valt mee. Toen ik vorige week naar Noordwijk reed, begon het alweer te kriebelen. We hebben een leuke groep en het is fijn om weer even met z'n allen bij elkaar te zijn. De knop omzetten hoort er bij, dat moet je als profvoetballer kunnen. Je kan in de zomer even op vakantie, daarna moet je alweer doelen gaan stellen voor het komende seizoen. Je kan het WK niet opnieuw spelen, je moet verder."

Hoe heb je de wedstrijd tegen San Marino beleefd?

{image-old[47657][left-half][]}"Zo'n wedstrijd tegen San Marino is natuurlijk heel wat anders dan een WK-finale, maar je zal zo'n potje toch moeten spelen. Je kan dan maar beter zorgen dat je er iets van maakt en een goed resultaat neerzet, zoals we gedaan hebben. Tegen Finland wordt het komende dinsdag een heel andere wedstrijd, in een andere ambiance. Het veld is hier een stuk beter dan in San Marino, gelukkig. We moeten ook deze wedstrijd zien te winnen, dat is het belangrijkste. Hopelijk met een paar doelpunten verschil."

Naast San Marino en Finland zit Nederland ook bij Zweden, Hongarije en Moldavië in de groep. Hoe zie jij de kansen om deze groep te overleven?

"Als we elke wedstrijd geconcentreerd spelen, zoals op het WK, moeten we het EK gewoon halen. Zweden ken ik goed, met Zlatan Ibrahimovic hebben ze één van de beste spitsen ter wereld. Bij Finland loopt natuurlijk Jari Litmanen, hem ken ik uit onze gezamenlijke periode bij Ajax. Hij is nog een tijdje mijn kamergenoot geweest."

Een week na de wedstrijd tegen Finland speel je met Inter in Enschede een Champions League-wedstrijd tegen FC Twente. Is dat nog bijzonder voor je?

{image-old[43474][right-half][]}"Het is sowieso apart om in Nederland te spelen, altijd leuk om even terug te zijn. Maar een wedstrijd tegen FC Twente is verder niet speciaal voor me. We moeten gewoon zien te winnen, dat zal echt niet gemakkelijk worden. Dat heb ik bij Inter ook aan de anderen laten weten. FC Twente is de laatste jaren enorm gegroeid. We gaan daar echt niet heen met zo'n gevoel van 'dat gaan we even doen'. Het zal een lastige wedstrijd voor ons worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen