Ajax: "We hoeven geen spelers te verkopen"

14 oktober 2010, 16:27   Bijgewerkt: 14 oktober 2010, 16:43

Ajax heeft donderdagochtend bekend gemaakt dat over het boekjaar 2009/2010 een nettoverlies van 22,8 miljoen euro is geleden. Desondanks stelt het bestuur dat de Amsterdamse club er goed voor staat.

“We hebben een eigen vermogen van 40 miljoen euro. Dat zijn reserves waarmee we verliezen kunnen dragen”, legt financieel directeur Jeroen Slop uit. “We hebben dan geen aanspraak hoeven maken op een kredietfaciliteit. In de voetbalwereld hebben we met ons eigen vermogen best een bijzondere positie. Kijk maar eens naar het aantal clubs dat nu financieel in de problemen zit. Daarom is het belangrijk om te weten dat Ajax geen schuld heeft. We hoeven dus ook geen spelers te verkopen.”

“Dit zijn geen cijfers om heel vrolijk van te worden”, vult algemeen directeur Rik van den Boog aan. “Maar we moeten ons realiseren dat dit cijfers zijn over een periode die bijna anderhalf jaar geleden begonnen is. Kijk waar we nu staan: we hebben het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt en hebben twee voorrondeduels in goed gevulde stadions gespeeld. Daarnaast hebben we de bijbehorende premies van de UEFA ontvangen. We hebben dit seizoen uit voorzorg alleen deelname aan de Europa League begroot, maar de poulefase van de Champions League bereikt. Dat komt neer op minimaal 10 miljoen euro extra. Dat is een forse verbetering.”

Ajax betaalde afgelopen jaargang 6 miljoen euro meer aan salarissen dan in het voorgaande seizoen het geval was. Dat komt vooral door clausules in de contracten die een aantal jaar terug zijn afgesloten. Dat soort afspraken moet in de toekomst tot het verleden gaan behoren. “De sky is niet meer de limit”, verzekert Slop. “We zullen dan ook geen onverantwoorde salarisafspraken maken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen