Boze Van Buyten niet terug naar Belgische club

Ger
6 oktober 2010, 13:34

De felle kritiek van de Belgische pers zit Daniel van Buyten nog altijd hoog. De verdediger ging een maand geleden in de fout in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland, waardoor de Rode Duivels met 1-0 verloren.

"Wat de Belgische media met hem doen, dat is geen journalistiek meer. Minder appreciatie dan in België kan niet", zegt Henrotay in Voetbal Magazine. "Na Duitsland moest zijn familie in de kranten lezen dat hij een landverrader is. Niemand is perfect, ook bij Bayern maakt hij wel eens een foutje. Dat er dan kritiek komt, is logisch. Maar de Duitse pers speelt wel de bal, nooit de man."

"In België wordt hij telkens opnieuw beladen met alle zonden van Israël. Ik noem dat geen journalistiek meer. Het is typisch Belgisch negativisme", aldus Henrotay, die stelt dat Van Buyten niet peinst over een terugkeer naar de Belgische competitie. "Nooit ofte nimmer, zelfs niet naar Standard. Of hij sluit zijn carrière af bij Bayern, of er dient zich misschien nog een mooie uitdaging aan in het buitenland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen