Jans verlaat FC Groningen met lege handen

Ger
17 oktober 2010, 16:20   Bijgewerkt: 17 oktober 2010, 16:50

Ron Jans heeft zijn terugkeer in het stadion van zijn oud-club FC Groningen niet met een zege kunnen bekronen. De oefenmeester, die de afgelopen acht seizoenen in de Martinistad werkzaam was, verloor met SC Heerenveen de noorderlijke derby: 1-0. Andreas Granqvist scoorde vlak na rust het enige doelpunt.

De noorderlijke rivalen toonden in de volgepakte Euroborg veel respect voor elkaar, waardoor de wedstrijd in de eerste helft maar niet wilde exploderen. Na een kleine twintig minuten, waarin het voetbal vooral gehaast was, liet Heerenveen de eerste serieuze kans noteren. De snelle buitenspeler Roy Beerens kreeg een vrije doortocht naar het vijandelijke doel, maar de uitgekomen keeper Luciano da Silva bracht redding.

De thuisploeg mocht van geluk spreken dat een rommelige situatie voor het doel van Luciano op slag van rust geen schade opleverde. Tom Hiariej bekeek die fase vanuit de catacomben van het stadion. De verdedigende middenvelder van FC Groningen had zich na een half uur laten aflossen omdat hij opnieuw last had gekregen van hamstringklachten. Zijn vervanger Shkodran Metaj zou later in het duel eveneens geblesseerd uitvallen. 

In de slotfase leken de bezoekers alsnog de gelijkmaker te scoren, maar verdediger Maikel Kieftenbeld haalde de bal op het nippertje van de doellijn. Dankzij de zwaarbevochten overwinning staat FC Groningen ook na negen wedstrijden nog in de top van het klassement. Heerenveen, dat inmiddels acht punten minder heeft dan de noorderlijke rivaal, blijft steken in de middenmoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen