Tiental Ajax redt punt in bizar duel met Excelsior

Koen Freriks
24 oktober 2010, 14:31   Bijgewerkt: 24 oktober 2010, 15:43

Ajax is op bezoek bij Excelsior tegen verrassend puntverlies aangelopen. De wedstrijd op Kralingen eindigde in een 2-2 gelijkspel. De Amsterdammers raakten na een onterechte rode kaart van Vurnon Anita in de eerste helft volledig de weg kwijt, maar herstelden zich na rust. Jan Vertonghen maakte een minuut voor tijd de gelijkmaker in een bizarre wedstrijd.

Ajax begon sterk in Rotterdam. De ploeg van trainer Martin Jol overheerste en dwong al in de eerste minuten een grote kans af uit een corner. Mounir el Hamdaoui claimde een doelpunt, maar de bal was zeker niet over de lijn geweest. Een seconde erna ging de arbitrage wel in de fout. Een handsbal van Daan Bovenberg in het zestienmetergebied werd over het hoofd gezien.