FC Twente kijkt omhoog na zege bij Werder

Ger
2 november 2010, 22:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente is na de succesvolle uitwedstrijd tegen Werder Bremen een ploeg om rekening mee te houden in groep A van de Champions League. De Nederlandse kampioen won dinsdagavond dankzij treffers van Nacer Chadli en Luuk de Jong: 0-2. Door de eerste zege in de Europese topcompetitie staat FC Twente slechts twee punten achter koplopers Tottenham Hotspur en Internazionale.

De gemankeerde Enschedese ploeg trof in het Westerstadion een opponent met eveneens personele problemen. Coach Thomas Schaaf moest onder meer doelman Tim Wiese en verdedigers Petri Pasanen en Clemens Fritz missen. En dat terwijl Werder Bremen dit seizoen in defensief opzicht al een kwetsbare indruk maakt. De Noord-Duitsers incasseerden in tien competitieduels al 21 tegengoals. Afgelopen zaterdag ging de formatie thuis nog pijnlijk onderuit tegen FC Nürnberg (2-3).

Werder Bremen, dat FC Twente vorig seizoen in de Europa League voor eigen publiek nog met 4-1 vernederde, beet pas in de 38e minuut serieus van zich af. De gehaaide Claudio Pizarro zorgde wel bijna direct voor de openingstreffer. Met een diagonale uithaal trof hij de paal. De nummer elf van de Bundesliga dook in de tweede helft veelvuldiger op voor het Twentse doel. Hugo Almeida leek twee keer op weg naar succes, maar de uitstekend keepende Nikolay Mihailov liet zich niet passeren.

rood kaart

rood kaart

De bezoekers maakten enkele minuten later al optimaal gebruik van het personele overwicht. Nacer Chadli tekende met een gekraakt schot voor de 0-1. Daarmee speelde de Marokkaanse Belg opnieuw een belangrijke rol bij FC Twente. Chadli had tegen PSV al het enige doelpunt voor zijn rekening genomen. Op aangeven van de uitblinkende Ruiz zorgde Luuk de Jong met een bekeken kopbal voor de beslissing in het Weserstadion.

Met vijf punten uit vier duels is FC Twente nog volop in de race voor een vervolg in de knock-outfase van de Champions League. Tottenham Hotspur en Internazionale staan op zeven punten. Over drie weken wacht voor de Enschedese formatie de zware uitwedstrijd bij titelverdediger Inter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen