Jol stapt per direct op bij Ajax

Koen Freriks
6 december 2010, 21:17   Bijgewerkt: 6 december 2010, 22:17

Martin Jol vertrekt bij Ajax. De hoofdtrainer heeft ontslag genomen, bevestigt de Amsterdamse club in een verklaring op diens website. Jol zag onvoldoende basis om de samenwerking succesvol voort te zetten. Niet assistent-trainer Danny Blind, maar jeugdtrainer Frank de Boer staat in elk geval tot de winterstop voor de groep.

"Uit de gesprekken die algemeen directeur Rik van den Boog de afgelopen weken en dagen met Jol voerde, kwam in toenemende mate naar voren dat Jol onvoldoende basis ziet om de samenwerking met Ajax succesvol voort te kunnen zetten", staat in het bericht. Cock Jol en Michael Lindeman, de persoonlijke assistenten van Jol, vertrekken ook.

De 54-jarige Jol begon op 1 juli 2009 als hoofdtrainer bij Ajax. De club eindigde na zijn eerste seizoen, 2009-2010, als tweede in de eredivisie. Daarmee werd deelname aan de voorronde van de UEFA Champions League gerealiseerd. Op 25 augustus 2010 wist hij zich met zijn team te kwalificeren voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Onder leiding van Jol won Ajax op 6 mei 2010 de KNVB-beker.

Frank de Boer neemt de taken van Jol over. De voormalig topverdediger is bij Ajax al actief als trainer van de A1 en is daarnaast assistent-bondscoach bij Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen