Neuropsycholoog: "De Zeeuw heeft hersentrauma"

Ger
21 februari 2011, 12:42   Bijgewerkt: 21 februari 2011, 15:21

Demy de Zeeuw moet voorlopig stoppen met voetballen, zegt neuropsycholoog Erik Matser. De middenvelder van Ajax heeft volgens de specialist last van een hersentrauma. De Oranje-international kreeg zaterdag op het trainingsveld last van zwarte vlekken voor zijn ogen na een kopbal.

{image[272174][left-half][blessure]}"Een postcommotioneel syndroom, veroorzaakt door een hersentrauma", legt Matser uit aan BNR. "Als De Zeeuw hiervoor niet snel een behandeling ondergaat, kan hij nog heel lang klachten houden. Je moet hem pas weer laten spelen als hij helemaal genezen is."

Volgens de neuropsycholoog hebben de meeste clubs niet de kennis om dergelijke kwetsuren goed te behandelen. "Ze weten alles van knieën en andere blessures onder de nek, maar met alles wat daarboven zit is het behelpen. Hersentrauma's zijn in de sportgeneeskunde een ondergeschoven kindje."

De Zeeuw incasseerde afgelopen zomer in de halve finale van het WK een trap tegen zijn mond van de Uruguayaan Marin Caceres. De Ajacied kreeg de schoen van de verdediger tegen zijn tanden, die los kwamen te zitten. Een beugel was nodig om het gebit te kunnen herstellen.

"Zaterdag kopte ik een bal op de training en toen was het helemaal zwart voor mijn ogen", zei De Zeeuw tegen Eredivisie Live. "Dat blijft dan tien seconden zo en dan gaat het weer weg. Soms voel je je erg rot en dan heb je het gevoel dat alles even helemaal langs je heengaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen