Matavz vermoedelijk ook tegen VVV absent

1 april 2011, 17:46   Bijgewerkt: 1 april 2011, 18:00

De laatste thuiswedstrijd van FC Groningen eindigde drie weken geleden in een 1-4 nederlaag tegen Heracles. Een week later herstelde de ploeg uit de Martinistad zich met een 1-0 zege bij NAC Breda. Pieter Huistra, de coach van de nummer zes in de Eredivisie, wil zondag tegen VVV Venlo op dat duel voort borduren.

“We hebben verdedigend de basis gelegd en willen van daaruit weer goed gaan voetballen”, geeft Huistra aan op de Groningen-website. “In de vorige thuiswedstrijd tegen Heracles stonden we er na een halfuur goed voor en gaven we het toch nog weg. We willen de lijn vanuit Breda doortrekken. En deze keer is het zaak onszelf en het publiek weer te belonen met de drie punten.”

Dat zal vermoedelijk wel zonder clubtopscorer Tim Matavz moeten. De Sloveense aanvaller heeft nog altijd last van een liesblessure. Zaterdag beslist Huistra of hij Matavz in de selectie opneemt. Gonzalo Garcia (geblesseerd) en Luciano (geschorst) zijn evenmin van de partij aan Groningse zijde, meldt RTV Noord.

Groningen presteert dit seizoen sterk in de eigen Euroborg. VVV-coach Wil Boessen acht zijn ploeg echter niet kansloos. “We moeten nog wat punten halen en de eerste kans daarop is tegen FC Groningen”, aldus de trainer van de Limburgse club. “Ook zondag zullen we kansen krijgen. Wellicht iets minder dan de thuisploeg, maar het is aan ons om de mogelijkheden te benutten. … Handhaving is het doel en voor ons het hoogst haalbare. Het mooiste is om dat rechtstreeks doen, maar als we reëel kijken, zal dat waarschijnlijk via de play-offs moeten.” VVV, zeventiende in de stand, mist Funso Ojo en de langdurig geblesseerden Frank van Kouwen en Rachid Ofrany.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen