Stewart: "Altidore heeft alles in zich om te slagen"

19 juli 2011, 21:38   Bijgewerkt: 19 juli 2011, 21:44

Eerder op dinsdag werd bekend dat AZ de transfer van Jozy Altidore woensdag wil afronden. Technisch directeur Earnest Stewart van de Alkmaarders, die laat weten dat zijn club de verrichtingen van de spits al langere tijd nadrukkelijk volgde, ziet het helemaal zitten in de 21-jarige Amerikaan.

"Jozy heeft alles om goed te functioneren in de speelstijl van AZ. Hij stond al jaren op de lijst van onze scouts. Iedereen bij AZ beschouwt hem als een speler met erg veel potentie", laat Stewart weten aan Voetbal International.

Altidore maakt de overstap van Villarreal, waar hij in 2008 teen vijfjarig contract tekende. De aanvaller wist de Submarino amarillo niet te overtuigen van zijn kwalitieten en werd uitgeleend aan aan Xerez, Hull City en Bursaspor. Het lijkt een beetje op de zwerftocht van het gevallen supertalent Freddy Adu - de voormalige belofte speelde in korte tijd voor achtereenvolgens Benfica, AS Monaco, Belenenses, Aris Saloniki en Çaykur Rizespor - maar van die vergelijking wil Stewart niet van weten:

"Het traject is min of meer hetzelfde. Amerika is sowieso een land waar snel een hype gecreëerd wordt. Maar Jozy is fysiek en mentaal veel sterker. En na wat hij de afgelopen jaren heeft meegemaakt, kiest hij heel bewust voor AZ. Dat zegt wel iets. Hij maakt nu eigenlijk de stap die misschien wel eerder had moeten maken", aldus de technisch directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen