Hattrick Huntelaar, Bayern wint in slotminuut

13 augustus 2011, 17:20   Bijgewerkt: 13 augustus 2011, 18:56

Klaas-Jan Huntelaar heeft vroeg in het seizoen de juiste vorm te pakken. In de thuiswedstrijd tegen 1.FC Köln had de Nederlander zaterdag met drie doelpunten een groot aandeel in de 5-1 overwinning. Bayern München won ook, maar heel moeizaam. Tegen Wolfsburg viel de beslissende goal pas in blessuretijd.

Bij Bayern was Luiz Gustavo het goudhaantje. De middenvelder, feitelijk de opvolger van Mark van Bommel, trof in de 91ste minuut doel met een geplaatst schot. De zege was verdiend te noemen, al had Bayern in de eerste helft mazzel dat een loepzuiver doelpunt van Wolfsburg-spits Patrick Helmes afgekeurd werd wegens vermeend buitenspel. Maar over het hele duel gezien was Bayern, dat vorige week verrassend op eigen veld verloor van Borussia Mönchengladbach, de betere ploeg.

Naast Bayern had ook Schalke 04 wat goed te maken na een nederlaag op de eerste speeldag. Dat leek te mislukken toen Lukas Podolski 1.FC Köln vroeg in de wedstrijd op 0-1 zette, maar de Königsblauen kwamen sterk terug. Met een benutte strafschop zorgde Huntelaar vlak voor rust voor de gelijkmaker en direct na de pauze was de Nederlander opnieuw trefzeker. Holtby en Raul maakten er 3-1 en 4-1 van, waarna het slotakkoord weer voor Huntelaar was. Hij bepaalde de eindstand op 5-1.

Landskampioen Borussia Dortmund had geen goede middag. De ploeg van coach Jürgen Klopp ging verrassend onderuit bij TSV 1899 Hoffenheim, 1-0. Sejad Salihovic maakte al na negen minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij Hoffenheim stonden de Nederlanders Edson Braafheid en Ryan Babel in de basis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen