Ruiz voorkomt nederlaag FC Twente

16 augustus 2011, 22:33   Bijgewerkt: 16 augustus 2011, 23:42

FC Twente mag nog hopen op een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Op eigen veld tegen Benfica leek de ploeg van coach Co Adriaanse tegen een nederlaag aan te lopen, maar in de slotfase voorkwam Bryan Ruiz dat (2-2). Deze 2-2 is alsnog een magere basis voor de return, maar kansloos zijn de Tukkers niet.

De 2-2 betekent dat FC Twente sowieso moet scoren in Lissabon om door te gaan. Scoren moet mogelijk zijn, want Benfica is defensief soms kwetsbaar. Het enige probleem: de Tukkers mogen zelfs niets weggeven. Dat kan in het Estadio da Luz wel eens te veel gevraagd zijn, zeker gezien de enorme individuele klasse bij Benfica.

Die gedachte is na negentig minuten voetballen in Enschede afgezwakt. Benfica bleek in de Grolsch Veste niet alleen individueel, maar ook als team aanvankelijk veel beter en sterker dan FC Twente. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong door een fraaie actie van Luuk de Jong, die in de punt van de aanval de voorkeur kreeg boven Marc Janko, maar daarna was het woord aan de Portugezen.

Het moet gezegd: FC Twente knokte daarna als leeuwen om nog iets van de wedstrijd te maken. Er kwamen ook kansen, waarvan de grootste voor Tim Cornelisse was. Op aangeven van Bryan Ruiz kon de rechtsback van dichtbij binnenschieten, maar Benfica-doelman Artur redde fraai. Even daarna had ook Ruiz de 2-2 op zijn schoen, maar ook de Costaricaan stuitte op de Portugese goalie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen