'Spits' De Jong: "Hield er geen rekening mee"

17 augustus 2011, 07:45

Ineens was niet Marc Janko, maar Luuk de Jong de spits van FC Twente. Tegen Benfica mocht de Nederlandse international voor het eerst dit seizoen op zijn favoriete positie beginnen. Tot zijn eigen verrassing, zegt hij tegen FCUpdate.nl.

"Ik hield er geen rekening mee dat ik in de spits zou spelen. Tot de trainer me bij zich riep en uitlegde dat hij om tactische redenen voor deze variant zou kiezen. De verdedigers van Benfica dekken niet echt door en de bedoeling was dat ik wat moest inzakken om aan de bal te komen en druk te zetten op de verdedigers", zegt hij.

Dat tactische plan leek te slagen, want al vroeg in de wedstrijd zorgde De Jong voor de 1-0. Hij zakte in, nam de bal keurig aan, draaide weg en schoot fraai in de verre hoek. "Dat was natuurlijk lekker, ook voor het vertrouwen. Als je voor het eerst weer in de spits staat, is het lekker om direct je goaltje mee te pikken. Helaas zakten we daarna wat weg qua niveau en Benfica profiteerde daar goed van. Na de rust kwam Janko er bij en hebben we wat opportunistischer gespeeld. Dat liep prima, we kregen aardig wat kansen. Gelukkig maakte Bryan Ruiz in de slotfase de 2-2."

Door die 2-2 mag FC Twente de return in Lissabon toch nog met vertrouwen tegemoet zien. Wie dan in de spits staat, De Jong of Janko, is afwachten. Zeker ook voor De Jong. "Ik hoop natuurlijk dat ik zelf in de spits sta, dat is toch mijn positie. Ik speel daar liever dan op 'tien'. Marc Janko en ik moeten concurreren voor die ene plek, maar dat is prima. Dat houdt je scherp, we stuwen elkaar omhoog."

Wie er ook in de spits staat, FC Twente krijgt het zwaar in de return tegen Benfica. Maar onmogelijk is het zeker niet om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken, vindt De Jong. "Benfica is een heel sterke ploeg, maar achterin zijn ze soms kwetsbaar. Ook in Portugal zullen we kansen krijgen, die moeten we benutten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen