Vorm pakt penalty én punt voor Swansea

20 augustus 2011, 17:55   Bijgewerkt: 20 augustus 2011, 18:10

Doelman Michel Vorm groeit in recordtijd uit tot held van Swansea City. Na zijn ijzersterke optreden vorige week tegen Manchester City, liet de Nederlandse international zich zaterdag opnieuw van zijn beste kant zien. Tegen Wigan Athletic stopte hij een penalty en redde daarmee een punt voor zijn ploeg, 0-0.

Vorm redde in de 73ste minuut katachtig op een inzet vanaf elf meter van Ben Watson. De strafschop was toegekend na een overtreding van Ashley Williams op Jordi Gomez. Vlak daarvoor had Wigan tot tweemaal toe de paal naast Vorm geraakt.

Een andere promovendus, Queens Park Rangers, boekte een verrassende zege. Op bezoek bij Everton won de ploeg uit Londen met 0-1, door een goal van Tommy Smith. Bij Everton stond John Heitinga in de basis, hij werd na rust gewisseld.

Aston Villa boekte een overtuigende 3-1 overwinning op Blackburn Rovers. De ploeg uit Birmingham is hierdoor met vier punten uit twee duels tijdelijk koploper.