Achilles '29 zorgt voor nieuwe bekerstunt

22 september 2011, 22:52   Bijgewerkt: 22 september 2011, 23:04

Achilles '29 ontpopt zich tot een ware cupfighter. De topklasser stuntte vorig seizoen al met de uitschakeling van Heracles Almelo (5-3) in de KNVB Beker, donderdag was de ploeg uit Groesbeek bij de laatste 64 na penalty’s te sterk voor Telstar.

Telstar schoot prima uit de startblokken in Groesbeek. Gerson Sheotahul zette de Noord-Hollandse Jupiler League-club na een kwart wedstrijd op 0-1. Maar Thijs Hendriks gaf het duel na 35 minuten een andere wending door er 1-1 van te maken.

Die score stond na negentig minuten nog altijd op het bord en ook in de verlenging werd niet gescoord. En dus moest de beslissing vanaf elf meter vallen. Er werden nogal wat strafschoppen gemist, maar Achilles mocht juichen. Het werd 2-1.