Bulykin bezorgt Ajax punt in bizarre topper

18 september 2011, 14:36   Bijgewerkt: 18 september 2011, 16:10

PSV is er niet in geslaagd het gaatje naar Ajax op de ranglijst te dichten. In een uiterst bewogen topper, die overschaduwd werd door een ogenschijnlijke zware blessure van PSV-doelman Przemyslaw Tyton, kwam de thuisploeg niet verder dan 2-2. PSV kwam twee keer op voorsprong en leek de wedstrijd na rust in de knip te hebben, maar een laat doelpunt van invaller Bulykin bracht Ajax langszij.

Goed was het voetbal zeker niet in Eindhoven, maar de eerste competitietopper van het seizoen had wel alles wat een wedstrijd aantrekkelijk maakt: drama, spektakel, doelpunten, spanning en omstreden beslissingen. Met name dat laatste zorgt er voor dat er nog lang nagepraat zal worden over deze editie van PSV-Ajax. Het meest discutabele moment was de strafschop die leidde tot de 2-1 voor PSV. Dries Mertens leek vlak na rust simpelweg tegen Gregory van der Wiel op te lopen, maar scheidsrechter Björn Kuipers zag er obstructie in en legde de bal op de stip.

Na de 1-0 bleef PSV de betere ploeg. Ajax leek te worstelen met zichzelf én met zijn tactiek. Het begon de wedstrijd met Kolbeinn Sigthórsson op rechts en Siem de Jong in de spits, maar gooide al na enkele minuten de plannen om. Sigthórsson ging weer in de punt staan, Christian Eriksen werd de hangende rechtsbuiten en De Jong keerde terug op het middenveld.

PSV haalde de rust met 1-1 en kreeg na de pauze het presentje van Kuipers, dat uitgepakt werd door Wijnaldum. Ineens hd de thuisploeg alle touwtjes weer in handen en een minuut na de benutte strafschop leek Mertens al voor 3-1 te zorgen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. PSV verzuimde vervolgens door te drukken en kreeg daarvoor in de slotfase de rekening gepresenteerd. Invaller Dmitriy Bulykin kwam voor Derijck en tikte een voorzet van Van der Wiel binnen: 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen