Groep C: ManUnited en Basel spectaculair gelijk

Ger
27 september 2011, 23:00   Bijgewerkt: 27 september 2011, 23:25

Manchester United heeft na twee optredens in de Champions League nog geen zege te pakken. De formatie van manager Alex Ferguson moest dinsdagavond op het eigen Old Trafford tegen FC Basel genoegen nemen met een 3-3 remise.

Bij United ontbraken de geblesseerde Wayne Rooney en Javier Hernandez in de voorhoede. Het leek de thuisploeg aanvankelijk niet te deren. Danny Welbeck bracht United na zestien minuten op aangeven van routinier Ryan Giggs aan de leiding. De jongeling herhaalde dat kunstje amper een minuut later nog eens. Opnieuw tekende Giggs voor de assist.

FC Basel kwam na de hervatting onverwacht sterk terug. Fabian Frei en Alexander Frei (2) hielpen de bezoekers binnen een tijdsbestek van ruim een kwartier zowaar aan een 2-3 voorsprong. Ashley Young hielp United vlak voor het laatste fluitsignaal alsnog aan een punt.

De kampioen van de Premier League speelde eerder met 1-1 gelijk tegen Benfica. FC Basel won in de eerste wedstrijd met 2-1 van Otelul Galati. De Roemenen gingen in de tweede speelronde thuis onderuit tegen Benfica: 0-1. Bruno César scoorde.