Groep F: nieuwkomers bezorgen Arsenal zege

28 september 2011, 22:35   Bijgewerkt: 29 september 2011, 00:08

Gemakkelijk ging het niet, maar Arsenal heeft zijn eerste zege in dit Champions League-seizoen binnen. Tegen Olympiakos Piraeus bezorgden twee spelers die deze zomer naar Londen kwamen, Alex Oxlade-Chamberlain en Andre Santos, de Gunners de winst (2-1). Robin van Persie begon op de bank en viel na rust in.

Arsenal boekte zo zijn derde zege op rij en lijkt cijfermatig de weg omhoog ingeslagen te hebben, maar het spel tegen Olympiakos was allesbehalve goed. De Grieken deden zeker niet onder voor de thuisploeg en hadden minimaal een punt verdiend, maar twee vroege doelpunten hielpen Arsenal in het zadel. Alex Oxlade-Chamberlain opende de score met een schuiver, linksback Andre Santos schoof niet veel later de 2-0 in de korte hoek. Twee aankopen maakten dus het verschil voor Arsenal, dat dit jaar voor het eerst sinds tijden vele miljoenen uitgaf op de transfermarkt.

Ondanks die investeringen is Arsenal nog geen hechte ploeg van topniveau, bewees Olympiakos in het vervolg van de wedstrijd. De Grieken kwamen nog voor rust door een ingestudeerde corner terug tot 2-1 en voetbalden daarna bij vlagen veel beter dan de thuisploeg. Op de tribune zweette de geschorste Arsenal-manager Arsene Wenger peentjes, maar tot zijn opluchting hielden zijn mannen de voorsprong tot het eind vast. Robin van Persie, opvallend genoeg buiten de basis gelaten, viel na rust in.

De leiding in Groep F is na twee speeldagen in handen van Olympique Marseille. De Franse ploeg draait in de eigen competitie moeizaam, maar Europees gaat het crescendo. Na de winst bij Olympiakos twee weken geleden, werd nu Borussia Dortmund verslagen. In Frankrijk werd het maar liefst 3-0. André Ayew scoorde twee keer voor Olympique Marseille, tussendoor was ook Loic Remy trefzeker.