Luhukay niet weg uit gevarenzone met Augsburg

30 oktober 2011, 17:48   Bijgewerkt: 30 oktober 2011, 18:04

Jos Luhukay is er met FC Augsburg niet in geslaagd om zichzelf wat lucht te verschaffen in de onderste regionen van de Bundesliga. De promovendus ging op bezoek bij 1.FC Köln met 3-0 onderuit. Augsburg blijft door het verlies steken op de voorlaatste plaats in de Duitse competitie.

Lukas Podolski was de grote man bij Köln. De spits zette de thuisploeg in de eerste helft eigenhandig op een 2-0 voorsprong. Ruim een half uur voor tijd bracht Slawomir Peszko de eindstand op het scorebord. Bij Augsburg, dat een kwartier voor tijd door moest met tien man na de rode kaart van Torsten Oehrl, deed Lorenzo Davids negentig minuten mee en viel voormalig FC Groningen-verdediger Gibril Sankoh al na zes minuten in.

Köln staat als gevolg van de overwinning nu elfde in de Bundesliga.