Getafe doet rode lantaarn cadeau aan Sociedad

6 november 2011, 23:59

Getafe CF is niet meer de hekkensluiter van de Primera Division. De Spaanse ploeg legde zondagavond laat Atletico Madrid over de knie en steeg daardoor naar de veertiende plek in de Primera Division. Getafe was in het eigen Coliseum Alfonso Pérez met 3-2 te sterk voor de stadsgenoot uit Madrid.

Het mag een wonder genoemd worden dat Getafe aan het langste eind trok in de derby. Niet omdat de ploeg voor aanvang van het duel de rode lantaarn droeg in de hoogste competitieafdeling van Spanje, maar omdat de club na een half uur tegen een 0-1 achterstand aankeek en op dat moment al met tien man op het veld stond. Alberto Lopo werd vlak voor de openingstreffer van Radamel Falcao (penalty) met rood van het veld gestuurd.

Getafe boog hierna de achterstand om in een 2-1-voorsprong dankzij treffers van Abdelaziz Barrada en Michel. Alvaro Dominguez zette de bezoekers tien minuten voor tijd weer naast de Azulones, maar Diego Castro bezorgde de tien van Getafe in de  slotfase vanaf de strafschopstip een kostbare zege.

Real Sociedad is door de overwinning van Getafe de nieuwe hekkensluiter in de Primera Division. Atletico staat elfde na het verlies.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen