Maher: "Moet kritisch op mezelf blijven"

7 november 2011, 12:00

Hij is pas achttien jaar, maar nu al de meest besproken speler van de Eredivisie: Adam Maher. Scouts van diverse topclubs, waaronder FC Barcelona, zaten dit weekend in Alkmaar op de tribune om de middenvelder van AZ aan het werk te zien. Bovendien wordt al volop gesproken over zijn toekomstige keuze tussen Nederland en Marokko. Maar wie denkt dat Maher gebukt gaat onder de plotselinge druk en verwachtingen, heeft het mis. "Ik wil gewoon wedstrijden winnen."

Het treffen tussen AZ en ADO Den Haag was ruim een half uur afgelopen toen Adam Maher de deur van de kleedkamer achter zich dicht deed. Met twee dozen met voetbalschoenen in zijn hand meldde hij zich in de mixed zone, de ruimte waar journalisten de spelers kunnen spreken. Of hij even tijd had? Natuurlijk. Maher leek zelfs een beetje verbaasd en vereerd dat journalisten op hem stonden te wachten.

Maar wie zondag een enthousiast verhaal van Maher over zijn wedstrijd verwachtte, kwam bedrogen uit. "Het was een goede wedstrijd, maar ik had nog twee keer kunnen en misschien wel moeten scoren", stelde hij droogjes vast tegen FCUpdate.nl. "Ook toen het nog 0-0 stond. Zeker bij zo'n stand moeten kansen er eigenlijk in, nu bleef de wedstrijd nog redelijk lang spannend." De zelfkritiek van Maher is opvallend, want niet iedere voetballer van achttien jaar heeft de kwaliteit om in de spiegel te kijken. "Maar ik moet zelfkritisch blijven", vindt hij.

Met eventuele interesse van andere clubs wil Maher zich eigenlijk helemaal niet bezighouden. "Daar heb ik mijn zaakwaarnemer voor. Hij zegt dat ik me volledig op het voetbal moet richten, de rest regelt hij. Dat vinden mijn ouders ook, trouwens."

Ook de discussie over zijn voetbalnationaliteit laat Maher, die zowel een Nederlands als Marokkaans paspoort heeft, zo veel mogelijk langs zich heen gaan. Maar ook na de wedstrijd tegen ADO ontkwam hij niet aan de vraag of hij in de toekomst voor Nederland of Marokko wil spelen. "Ik ben nu opgeroepen voor Jong Oranje, daar ben ik heel blij mee. Met een definitieve keuze ben ik niet bezig, dat hoeft ook nog niet. Natuurlijk is het fijn dat de KNVB vertrouwen in me heeft en dat ik in Jong Oranje mag spelen, maar dat wil nog niet zeggen dat Nederland een voorsprong heeft ten opzichte van Marokko. Wat mij betreft staat Nederland-Marokko nog 0-0", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen